Висококачественни пелети

Description of your first forum.

Висококачественни пелети

Мнениеот admin » Съб Яну 23, 2016 7:47 pm

Висококачественни пелети
admin
Site Admin
 
Мнения: 44
Регистриран на: Сря Мар 05, 2014 9:32 am

Re: Висококачественни пелети

Мнениеот deyana » Нед Фев 28, 2016 6:13 pm

Понеже всеки производител си хвали неговите пелети затова навсякъде в интернет пространството се водят висококачествени пелети, всъщност истината е съвсем друга ;) - под думата " висококачествени пелети " означава, че наистина пелетите трябва да са със високо качество т.е. калоричността трябва да започва от 5 ,5 kW и да достига до 6 kW, но това може да се постигне само със смес от няколко вида дървесина. :!: :!: :!: Това означава, че колкото повече разнородна дървесина има в един вид пелети толкова е по-голямо качеството на самия пелет. Това може да се докаже само със проба в института за изследвания на пелети. ;) ;) От института се издава сертификат, който показва калоричността и качеството на пелетите. Другият вариант е след като се изпробват пелетите в котела след тяхното изгаряне да не се получава много пепел и обезателно да няма никаква шлака в котела. Много хора не знаят какви пелети да си купуват и изобщо не ги интересува калоричността на пелетите, :? а именно от там идва целия проблем колко пелети ще се изразходват в даден сезон. ;) Например ако използвате пелети от 5, 8 kW ще изразходвате седем чувала, а пелетите, които са с калоричност 4, 8 до 5, 3 kW ще бъдат изразходвани десет чувала. Така, че човек трябва да си направи сметка и да изпробва два вида пелети. След което ще се разбере колко пелети сте закупили и цената, която сте платили.
deyana
 
Мнения: 11
Регистриран на: Съб Яну 23, 2016 9:30 pm
Местоположение: София

Re: Висококачественни пелети

Мнениеот Еленко » Пет Мар 04, 2016 5:47 pm

Здравейте и благодаря за приема във форума. :) Прочетох много интересни неща и реших да мина от дърва на пелети, тъй като виждам, че има малко чистене и искам просто да не се мъча както до сега - всяка година цепиш дърва, подреждаш, носиш и пак и пак цяла зима, а това не е малко все пак си е почти половин година хамалогия. :cry: :oops: През тези няколко години се изтормозих с тази тежка работа и ще следя с интерес какво пишете във форума, за да ми се изясни и отоплението с пелети. :D Ще ми е от полза всяко ваше изявление, за да вляза в час, как и какви пелети да използвам. Интересуваме каква пелетна горелка да си купя и да нямам никакви проблеми с горенето на пелетите. Приготвил съм си около 5 бона за висококачествена пелетна горелка и котел, но искам да са напълно автоматизирани. :P Искам да знам, кои са най-добрите пелети, с най-голяма калоричност, за да мога да се отоплявам с тях. :)
Еленко
 
Мнения: 5
Регистриран на: Пет Мар 04, 2016 5:31 pm

Re: Висококачественни пелети

Мнениеот Нина » Чет Мар 17, 2016 7:01 pm

Аз предпочитам Търговишките пелети, пред всички останали пелети, :) защото съм ги ползвала и знам за каква става въпрос, тъй като съм опитала абсолютно всички видове пелети, които се продават на Околовръстният път в строителните складовете. :oops: Сега са ми обещали пелети от слънчоглед, пак от същата фирма от Търговище, казват, че били доста калорични и били много по-качествени от тези, които ги продават в София. :) Бях си купила от тези пелети, които се продават на Илиянци, в чували от 12 кг, а цената беше на чувал 3 лева, но останах много разочарована от тях. :mrgreen: Бяха с много лошо качество и успях да ги изгоря, но само след като ги мешах с другите пелети. :evil:
Нина
 
Мнения: 5
Регистриран на: Съб Яну 23, 2016 7:40 pm


Назад към Общи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron